Manon

https://zangstudioleidscherijn.com/wp-content/uploads/2021/07/Manon-Zangles-.jpg

ZANGCOACHManon Nijenhuis

Toen ik een paar jaar oud was wilde ik graag ‘zingeres’ worden. Altijd zong ik, maar die wens vergat ik op de basisschool al snel. Na jaren dwarsfluitles en zingen vanachter het keyboard in de huiskamer kwam ik als 16-jarig meisje in de schoolbigband. Daar ervaarde ik het plezier van optreden en leerde ik mensen kennen die me in aanraking brachten met jazz en de drive om van muziek je vak te maken. Het vuur ging branden, ik nam zanglessen en deed auditie bij het HKU Utrechts Conservatorium. Hier studeerde ik in 2020 af, in de richting Jazz&Pop zang.

Als zangeres haal ik veel energie uit muziek componeren, dit met anderen uitvoeren, improviseren en multidisciplinaire projecten. Het liefst pak ik iedere mogelijkheid om iets nieuws te ontdekken met beide handen aan. Dit bracht me op verschillende podia in binnen- en buitenland, waaronder het North Sea Jazz Festival en in de Nationale Opera en Ballet. In juli 2020 bracht ik mijn debuut EP ‘Flowerpicking’ uit waarmee ik deze muziek en mijn liefde voor de natuur laat samensmelten. Mijn hart ligt bij de jazzmuziek, waar ik het liefst een sprankje soul, pop en wereldmuziek aan toevoeg.

Deze passie en liefde voor muziek geef ik graag door in mijn lessen. Ik vind het ontzettend leuk om anderen te helpen met het zingen, performen en schrijven. Iemand helpen boven zichzelf uit te stijgen, de juiste tips geven om de gewenste sound te krijgen of die moeilijke noten te halen en daarmee het zelfvertrouwen vergroten en bovenal het plezier van zingen en muziek maken overbrengen maken mij erg enthousiast. Ik geef met veel plezier zanglessen waarin ik aandacht heb voor stem(techniek), lichaam, beleving en geest.