Sophie

https://zangstudioleidscherijn.com/wp-content/uploads/2020/08/Zangles-De-Meern-kopie.jpg

ZANGCOACHSophie Wiegersma

Muziek is voor zolang ik me kan herinneren een onmisbaar onderdeel van mijn leven geweest. Ik ontdekte op 11 jarige leeftijd dat ik mijn stem wilde gaan ontwikkelen en begon met mijn eerste zangles. Op mijn 15e auditeerde ik en werd ik aangenomen bij de Young Musicians Academy (YMA) op het conservatorium in Tilburg. Twee jaar later wandelde ik voor het eerst, na toegelaten te zijn, als kersverse student de wandelgangen van het Utrechts Conservatorium binnen. Hier begon mijn vier jaar durende studie van de Bachelor Zang Jazz&Pop.

In juni 2017 rondde ik mijn eindexamenconcert af met een negen. Naast mijn opleidingen heb ik altijd veel met andere muzikanten samengewerkt in verschillende ensembles/bands.
Ik heb altijd graag muziek geschreven. Creëren is een van mijn grootste passies als muzikant. Met mijn band Wildwood nam ik in 2017 een EP op, die ik later online uitbracht. Momenteel zing ik in de band van singer/songwriter Vic Willems, waarmee we in 2016 de Grote Prijs van Nederland wonnen en in 2019 ons eerste volledige studioalbum opnamen bij Excelsior Recordings in Amsterdam. Dit album brachten we in 2020 uit.

Als zangdocente ben ik zoʼn 7 jaar werkzaam, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan en een eigen werkwijze heb kunnen ontwikkelen. Waar ik veel aandacht aan besteed in de zanglessen is de connectie tussen lichaam en geest, wat een onlosmakelijke verbinding is bij het zingen. Dankzij mijn opleidingen ben ik qua muziekstijlen heel breed georiënteerd. Daarnaast heb ik veel kennis van zangtechnieken, zodat ik mijn leerlingen kan leren gezond en moeiteloos te zingen.
Boven alle praktische zaken vind ik plezier in het muziek maken ontzettend belangrijk! Ik werk met leerlingen graag aan het ontwikkelen van een eigen muzikale stijl en sound. 
Onderwerpen als (podium) performance, interpretatie en songwriting komen ook vaak aan bod.